ZAPATOS, ZAPATITOS,ZAPATONES

Zapatos, zapatitos y zapatones és un llibre de realitat augmentada de l’editorial Parramon. Narra la història de’n Benito, un sabater que cansat que a la seva terra no valorin el seu ofici, emprèn un viatge que el condueix a un país llunyà. Allà haurà de apedaçar el calçat de personatges que semblen sortits d’un altre món: les botes de set llegües d’un temible ogre, unes sabates de vidre, els sabatots d’un pallasso, les sabatetes gastats de les filles ballarines del rei …
És un llibre en paper però que es combina amb la realitat augmentada, és a dir, una tecnologia que permet afegir contingut virtual a la realitat física. Cada pàgina ofereix una experiència única. Mentre llegeixen els infants han de tenir al costat pintures, tisores… i un dispositiu mòbil. Permet, a més de llegir, pintar, enganxar… i també donar vida als dibuixos. Considero que és un recurs molt interessant i atractiu pels infants que fomenta el gust per la lectura. És una bona alternativa perquè els infants tinguin ganes de llegir. A més, pot servir a l’aula per treballar valors i un ofici, ja gaire bé perdut, com és el dels sabaters.
Us deixo aquí el link del vídeo. Jo el vaig conèixer per primer cop a la classe i realment vaig quedar marevallada de les il·lustracions que hi apareixen i de la història en si, us animo a tots a entrar-hi i fer-hi un cop d’ull!

2 respostes a “ZAPATOS, ZAPATITOS,ZAPATONES

  1. Estic totalment d’acord amb el que dius, ja que penso que gràcies a aquests recursos que són més innovadors per als infants podem ajudar-los a realitzar les activitats amb més ganes i motivació, en aquest cas, com tu has comentat, la lectura.

    M'agrada

  2. Aquest llibre és molt interessant per treballar-lo amb els més petits, ja que la realitat augmentada ens permet fer que el conte sigui més real i per tant els nens i nenes ho viuen més significativament. Crec que cada vegada hi haurien d’haver més contes de realitat augmentada, perquè obren als més petits un nou món virtual, on els personatges i tota la història en conjunt prenen vida i per tant són més reals.

    M'agrada

Deixa un comentari