Són compatibles les noves tecnologies amb els llibres tradicionals?

L’altre dia, llegint un article de la Vanguardia que parlava sobre els avenços tecnològics que la societat d’avui en dia està vivint, em va portar a fer-me aquesta reflexió: Realment són compatibles les noves tecnologies amb els llibres tradicionals de tota la vida?

Pensant sobre aquesta qüestió he decidit compartir amb vosaltres la meva reflexió.

Jo considero que tal i com la societat es va adaptant als canvis tecnològics que estem visquent, el sistema educatiu també ha de fer-ho. Aquest s’ha d’adaptar als nous temps i a les noves tecnologies.

COM?

Més enllà de l’ús dels clàssics llibres, ara els alumnes aprenen també amb apps, ordinadors i robots. Mantenir-se o no en el temps és la clau en una societat que canvia ràpidament. Per aconseguir l’èxit, adaptar-se a la tecnologia i no a l’inrevés és el plantejament bàsic que s’ha de formular. Hem d’introduir als alumnes en el món tecnològic perquè de mica en mica adquireixin les habilitats necessàries en l’ús de les tecnologies. D’aquesta manera, la tecnologia formarà part dels nens des del principi del seu procés educatiu. Com a mestres ens hem de fer responsables del seu ús a les aules i donar-li una finalitat educativa amb què els nens puguin millorar la qualitat dels seus aprenentatges.

pensar

Una resposta a “Són compatibles les noves tecnologies amb els llibres tradicionals?

  1. Estic totalment d’acord amb la teva aportació. A més també penso que un fet que pot ser molt interessant i divertit pels més petits, són els llibres de realitat augmentada. Aquests, segons el meu punt de vista, ofereixen als més petits un nou món, que es converteix en màgic, ja que els personatges dels contes prenen vida i també poden observar en tres dimensions molts conceptes que sobre paper són més complicats d’entendre (el cos humà).

    Per aquest motiu, penso que el món de les noves tecnologies és perfectament compatible amb l’ús de llibres tradicionals i que a més el que fa que els infants estiguin motivats a aprendre.

    M'agrada

Deixa un comentari